Garden Næs ligger i Røykenvik midt i Hadelands fineste kulturlandskap. Vi som driver gården er Mari Sangnæs og Per Martinsen – med god hjelp av døtrene våre Sofie, Marie og Julie. Pers datter June Persdatter Martinsen står for fotografering og jobb med nettsiden og facebooksiden vår. Følg oss gjerne på Facebook !

n

Tradisjoner og nyskaping

På Næs driver vi allsidig – med epler og melkekyr som hovednæring. Vi er opptatt av gamle tradisjoner, men ønsker samtidig å være kreative og nyskapende når vi lager mat. Og tilsetningsstoffer bruker vi helst ikke. Vi er stolte av eplemosten vår, som vi presser rundt 17.000 liter av hvert år. I tillegg lager vi mange andre produkter hjemme på kjøkkenet vårt -  som geleer, syltetøy, saft, kaker og gjærbakst.

Egen gardsbutikk

I egen butikk på garden selger vi most og veldig mye mer.

Vi er å finne på Bondens marked i Oslo og diverse messer og arrangementer. Sjekk deres hjemmeside for å finne ut når neste marked er!

I tillegg driver vi catering. (les mer under produkter)

En del av Mat fra Hadeland

Hemlaga på Næs er en del av Mat fra Hadeland  – som i 2005 ble kåret til beste matformidler blant aktørene på de ulike Bondens Markeder i landet.

Mat fra Hadeland ble tildelt bygdeutviklingsprisen for Oppland i 2004, for sitt arbeid med å utvikle og etablere en markedskanal for lokal mat fra småskalaprodusenter. Mat fra Hadeland er lokalproduserte matvarer samlet på ett sted – matvarer som er mest mulig «kortreist».

Kortreist mat gir ferskere produkter og en betydelig miljøgevinst gjennom kortere varetransport.

Hemlaga på Næs er også en del av Historiske Hadeland. Sjekk nettsidene deres for å lese mer.